A password will be e-mailed to you.

Designed by and for Theis and Khan, the scheme is a highly contemporary, yet contextual building that maximises accommodation for both commercial and residential units at a tight site in a popular part of East London. It provides several lettable units – making the scheme viable from the start – and is an architects office and family home at its top complete with a green roof, providing stunning views of the city.

The scheme maximises space and light by climbing vertically in distinct phases over five floors, introducing wide expanses of flush-fixed glazing and a contemporary smooth finish that alternates with rough and robust edges at the ground that respond to its industrial origins and local setting.

The internally exposed concrete structure acts as a thermal store, combined with a highly insulated envelope and natural ventilation. Solar panels supplement hot water provision.

[highlight1]  Project Data  [/highlight1]

Project name: Bateman’s Row
Location: Shoreditch, London, United Kingdom
Program: Office, gallery, home and apartments
[box_note]
Awards:
RIBA London Award 2010 and RIBA London Building of the Year Award 2010.
[/box_note]

[highlight1]  The people  [/highlight1]

Client / Owner: Soraya Khan and Patrick Theis
Architects: Theis + Khan Architects
Contractor: Silver Interiors Design and Build
Structural Engineer: FJ Samuely and Partners
Cost consultant: Stephen Cuddy
Lighting Design: George Sexton Associates
Planning Consultant: CMA Planning
Planting: James Catoe Design
Text Description: © Courtesy of Theis + Khan Architects
Images: © Nick Kane

[highlight1]  Video  [/highlight1]

[highlight1]  Location Map  [/highlight1]

[map:http://maps.google.com/maps/ms?msid=208513009578745261626.0004b92d0e4f9c197648c&msa=0&ll=51.527916,-0.083513&spn=0.016874,0.045447_map 450 325]

pixy Bateman's Row / Theis + Khan Architects

Related Posts:

Post's Gallery:

Send this to a friend