ARCHITECTURE

© Marc Fornes & THEVERYMANY

Pleated Inflation-Informal Amphitheater / Marc Fornes & THEVERYMANY

Pleated Inflation, The permanent informal amphitheater in Argelès-sur-Mer France, designed by New York-based Marc Fornes & THEVERYMANY, is a self-supported shell made from 990 individual parts and 26 base plates. Colorful and semi-transparent, the pavilion is based on a structural shingle system with stress flow patterns calculated using structural analyses and computational procedures...
© Wang Ning

Tea House in Hutong / ArchStudio

Chinese firm ArchStudio transforms a Qing Dynasty-era structure into a tea house that blends new and old. Curving glass walls enclose bamboo-planted courtyards in this tea house, which occupies a formerly derelict building complex in one Beijing's ancient neighbourhoods...
© Pomona College

Pomona College Studio Art Hall / wHY Architecture

In October 2014, Pomona College opened a stunning 35,000-square-foot Studio Art Hall. Designed by wHY architect Kulapat Yantrasast, the building’s striking exterior is marked by a soaring wood-beam roofline and extensive use of glass, which floods the studios with natural light...
© SsD architecture

Songpa Micro Housing / SsD architecture

In Seoul, South Korea, a new design for a small-scale housing community makes micro-living look a lot more tenable long term. The 14 units in Songpa Micro-Housing—a mixed-use building designed by SsD Architecture and named for the southeastern district of Seoul it's located in—can be combined and rearranged to accommodate life changes. Couples can rent units together. If they break up, they can separate the units. The residential units can even be converted to something that's not an apartment at all, like an art gallery...
© Kyungsub Shin
7.5

House of Dior Seoul / Christian de Portzamparc

A brand new Dior Boutique in Seoul. Nestled in the heart of the city’s elegant Cheongdam-dong, Gangnam-gu district, the innovative and unique building has been designed by the French architect Christian de Portzamparc, winner of architecture’s prestigious Pritzker Prize. The interiors have been designed by the internationally renowned architect Peter Marino...
© Jabalí Studio

VIVOOD Landscape Hotel / Daniel Mayo, Agustin Mari, Pablo Vazquez

VIVOOD Landscape Hotel is a peaceful getaway which offers visitors the opportunity to experience new sensations in a peaceful, exclusive setting. Walk the paths through the valley, breath in the comforting, pure air and enjoy close contact with nature,sustainability and a healthy life in luxurious surroundings. Just 17km from the hustle and bustle of Benidorm and 45km from Alicante is the Valley of Guadalest, a beautiful landscape of countryside, mountains and a lake, consisting of 25 individual, modular rooms...
© Hufton + Crow

Learning Hub (The Hive) Nanyang Technological University / Heatherwick Studio

An advanced educational learning hub by top UK architect Heatherwick Studio, it will support NTU’s ambitions in pushing the frontiers of innovation in learning and sustainable building design. The eight-storey building is envisioned to be a place where students might meet their future business partner or conceive an amazing idea with a university mate. Heatherwick Studio was appointed to design the building following an international competition for best design concept in 2011...
© MVRDV
7.9

The Market Hall (De Markthal) Rotterdam / MVRDV

The Market Hall (De Markthal) was designed by architectural firm MVRDV. The Market Hall is a residential- and office building with a market hall underneath, located in Rotterdam. The building was opened on October 1, 2014, by Queen Máxima of the Netherlands. Besides the large market hall, the complex houses 228 apartments, 4600 m2 retail space, 1600 m2 horeca and an underground 4-story parking garage with a capacity of 1200+ cars...
© Stéphane Chalmeau

Silos 13 – cement distribution center / VIB architecture

Silos 13 project mixed-use building, a design with two main silos for cement storage and distribution, a quality control centre building and offices. The project transformed an industrial facility into an urban sculpture dedicated to the material it contains: the silos, the stair tour, the offices, the test centre and the ground too, are all made from concrete....