Chick Lamp By Luca Vagnini - 01

Chick Lamp / Luca Vagnini

 Chick Lamp  

Chick Lamp by Italian graphic designer Luca Vagnini is a simple rectangular light on legs with a nice little handle so you can carry it around like a lantern. It is simplistic and modest from its delicate features. It can function as a table lamp or as a portable floor lamp.

A simple form created according to the golden section, enclosed by an iron frame stuck in a groove perimeter. The whole structure is fixed by only two small screws located under the wooden box. The Chick Lamp is made with oak wood with box joint, chrome toggle switch, white or black laquered iron rod and sandblasted glasses on both sides.

Luca Vagnini

Is a minimal, portable, rectangular light on legs. Its simple and modest form allows it to be used as a table lamp, due to its size, or as a portable floor lamp, creating a lantern like effect. It is made of oak wood with comb joints, white or black lacquered iron rod and sandblasted glasses on both sides. Chrome toggle switch. Its body, which was created in accord with the golden section, is enclosed in an iron frame lodged in a groove running on its external surface. The whole structure is kept together only by two small screws located under the wooden box. Best used with low energy bulbs.

 Data  

Name: Chick Lamp
Type: Floor Lamp, Table Lamp
Materials: oak wood, laquered iron rod, sandblasted glasses
Materials Combination: Wood + Glass, Wood + Metal, Eco / Recycled / Green
Dimensions: n/a
Lamp Type: low energy bulbs
Colour: Natural Color
Year: 2011

 The people  

Lighting Designer: Luca Vagnini, Italy
Manufacturer: Self-production
Text Description: © Courtesy of Luca Vagnini
Images: © Luca Vagnini

No comments

Post a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2012-2015 Designalmic : Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/office.

Your Bookmarks

You must be logged in to view your bookmarks.

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Dune House Terschelling / Marc Koehler architects - A home that fits in with the dune landscape on Terschelling island in The Netherlands. designed by Marc Koehler Architects, "The design is based on a walk through the dune landscape, where you alternately encounter closed and open spaces at different levels." He has translated that experience into a large open space, divided into a dozen split levels that spiral around the central fireplace. The roof and façade have been given the same wooden look that matches the color of the dunes. "Dune House is a wooden diamond"...

    Pinned: 27 Apr 2015
  • Acoustic Shells / Flanagan Lawrence Architects - These Acoustic Shells were designed by London studio Flanagan Lawrence to facilitate community events and provide residents of the West Sussex town with a scenic resting spot on the edge of a sunken garden. Flanagan Lawrence developed the design after winning an architectural competition organised by Littlehampton Town Council in 2012. It called for a "Stage by the Sea" that would "provide a high quality landmark structure forming the focal point of Littlehampton's Greensward"...

    Pinned: 24 Apr 2015
  • Autobahn Church Siegerland / Schneider + Schumacher - Autobahn Church Siegerland by Schneider + Schumacher, The bright white, polygonal façade of the Siegerland Motorway Church catches the eye even from afar. A pictorial wooden structure, it defies the noisy surroundings of hotel, fast food restaurant and petrol station. Its interior welcomes visitors with a quiet room combining artificial light with daylight to create a warm and contemplative atmosphere...

    Pinned: 24 Apr 2015
  • 25 Green (25 verde)-Urban Treehouse / architetto Luciano Pia - Amongst the city streets of Turin sits an oasis of green forest disguising a five-storey apartment building. Luciano Pia designed the building as an attempt to protect residents from noise and air pollution. There are 63 residential units in the building and they are all different and fitted with wide terraces of irregular shapes that surround the trees. The last floor is covered with private green roofs. The green is diversified: big vases on the terraces, court gardens, green walls and roof gardens just in front of the lofts...

    Pinned: 22 Apr 2015
  • Aarau Bus terminal and station Canopy / Vehovar & Jauslin Architektur - Situated between the busy Bahnhofstrasse and the new railway station in the center of Aarau, Switzerland, is a cushioned canopy that seems to float like a cloud. Designed by Vehovar & Jauslin Architektur, the bus terminal's ETFE membrane creates a striking entry to the region. The bus station covering consists of a sinuously formed steel table and a huge cushion with a random cable suspension on both sides. The upper blue and the lower clear ETFE-foil has been printed with a bubble pattern and is butt-welded without a visible repeat...

    Pinned: 21 Apr 2015
Contact Us
 
Thank you! Your message has been submitted to us.
×