A password will be e-mailed to you.

A low-cost public cottage for locals and visitors, located within a beech woods park. This is the region with heaviest snowfall in Japan, often as deep as 4m.It was an architecture in that two volumes were combined. One is the outward form Big Box. It was determined as the maximum volume possible from the budget with local details for withstanding heavy snow without maintenance in the winter, when the cottage becomes isolated.

The big volume also enables comfortable stay in the summer. Other is named Tube. There the essential functions for stay were placed in a row. Tube is bent complicatedly by the restriction of Big Box, and Big Box is cut irregularly by the bent Tube. The gap between both generates an unexpected space.

The contrast of the color or activity between both offers different positions for seeing the woods.

The exterior gives similar impression to the local houses, which the people are used to seeing. So, they aren’t conscious of it: a consideration to the fact that the site is within a park. At the same time, it is not the same but delicately different in the degree that they cannot recognize its difference when they observe in detail.

It is an attitude for designing the new architecture in the region with mature context. Stepping to the interior, the impression changes. A new contrast arises between the familiar exterior and the unexpected interior, adding to the contrast between Big Box and Tube.

[highlight1]  Project Data  [/highlight1]

Project name: Cottage in Tsumari
Location: Kawanishi, Tsumari, Tokamachi, Nigata, Japan
Program: Public cottage
Site area: 240.20 m2
Building area: 52.33 m2
Total floor area: 67.48 m2
Structure: Wood
Exterior finish: Cedar board painted by oil stain
Interior finish: Floor: cork flooring, cedar board painted by oil stain and clear lacquer / Wall: Japanese linden plywood painted by Chinese ink, cedar board painted by oil stain and clear lacquer / Ceiling: Japanese linden plywood painted by Chinese ink, cedar board painted by oil stain and clear lacquer
Completion Year: March, 2000

[highlight1]  The people  [/highlight1]

Client / Owner: Tokachi Region Secretariat
Architects: Future-scape Architects + Daigo Ishii
Structure engineer: Shoichi Nagumo (Takumi Design Office)
Mechanical engineer: Masaya Uchida (Takuetsu Corporation)
Cooperation: Hiroyuki Kato
Furniture designer: Daigo Ishii + Future-scape Architects
Text Description: © Courtesy of Future-scape Architects + Daigo Ishii
Images: © Koji Fujii (Nakasa & Partners), Future-scape Architecture

[highlight1]  Location Map  [/highlight1]

[map:http://maps.google.com/maps/ms?msid=208513009578745261626.0004b88d0a19d0eb92e39&msa=0&ll=37.105575,138.609009&spn=1.384362,2.90863_map 450 325]

pixy Cottage in Tsumari / Future-scape Architects + Daigo Ishii

Related Posts:

Post's Gallery:

Send this to friend