A password will be e-mailed to you.
[highlight1] The Brain [/highlight1]

The building designed by Olson Kundig Architects,The project designed for one of their clients, a local filmmaker who wanted a space where he could work through his ideas in zen-like peace and harmony. It is essentially a cast-in-place concrete box, meant to be a strong yet neutral background allowing for the space to be completely flexible. A steel mezzanine was constructed inside the concrete wall on the north side of the box.

Olson Kundig Architects

The Brain is a 14,280 cubic-foot cinematic laboratory where the client, a filmmaker, can work out ideas. Physically, that neighborhood birthplace of invention, the garage, provides the conceptual model. The form is essentially a cast-in-place concrete box, intended to be a strong yet neutral background that provides complete flexibility to adapt the space at will. Inserted into the box along the north wall is a steel mezzanine. All interior structures are made using raw, hot-rolled steel sheets.

[highlight1]  Project Data  [/highlight1]

Project name: The Brain
Location: Seattle, Washington DC, United States
Type: Concrete House, Glass House
Building Size: 14,280 cubic-foot
Project Year: 2002

[highlight1]  The people  [/highlight1]

Client / Owner / Developer: Private
Architects: Olson Kundig Architects, Seattle, Washington DC, United States
Project Architect: Tom Kundig, Design Principal
Text Description: © Courtesy of Olson Kundig Architects
Images: © Marco Prozzo

[highlight1]  Location Map  [/highlight1]

[map:https://maps.google.com/maps/ms?msid=208513009578745261626.0004c53fd9ed8a509f550&msa=0&ll=47.729553,-122.369134&spn=0.009122,0.022724_map 450 325]

Related Posts:

Post's Gallery:

Send this to a friend