A password will be e-mailed to you.

This project sets out to alter and improve an apartment situated facing away from the road in a 1980’s building on carrer Casanova, on the left side of the Eixample.in Barcelona. In defining the new use of space in accordance with the client’s needs, attention has been given to maximising the entry of daylight and the visual interrelationships between the different parts of the house, each with its own identity.

The aim is to give the occupant a permanent awareness of the entire space from each part of the house. The visual space flows in the same way as does the layout.

The heart of the house is the ironing area where the owner spends a lot of time. An effort has been made to freeze this moment of intimacy and to use a large window to frame an undervalued yet daily activity.

Pine is used for the floors and some of the walls, and the colour yellow for the movable objects.

The clean, well-defined design is intended to work without ornamentation. The functional objects, such as folding tables, hangers, portable mirrors, etc. give the space life, meaning and a sense of domesticity. These objects are the decor of the space.

[highlight1]  Project Data  [/highlight1]

Project name: The Urban Refuge
Location: Carrer de Casanova, Barcelona, Spain
Program: Apartment Interior
Project year: 2011

[highlight1]  The people  [/highlight1]

Client / Owner / Developer: Private person
Architects: Sergi Pons Architecte
Collaborators: Anna Giralt
Text Description: © Courtesy of Sergi Pons Architecte
Images: © Adrià Goula

[highlight1]  Location Map  [/highlight1]

[map:http://maps.google.com/maps/ms?msid=208513009578745261626.0004b9a5538dfdae35dd5&msa=0&ll=41.390107,2.15508&spn=0.020348,0.045447_map 450 325]

Related Posts:

Post's Gallery:

Send this to a friend