A password will be e-mailed to you.

Winery Nals Margreid

Winery Nals Margreid, The new building designed by the Markus Scherer Architekt architecture firm sits on a reddish-brown insulating concrete base, which reflects the colour of the nearby porphyry-brown hillside. In keeping with the natural winemaking process, the architects selected unobtrusive, for the most part natural materials that fit in with the surroundings.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-04-759x610 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

The new arrangement of the functions has been resolved through the realization of a new head end structure for the delivery and cellaring of the grapes with adjoining fermentation tower, a large new underground cellar as well as a new barrel cellar into the court and a spanning far cantilevering roof panel.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-05-759x530 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar


Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-06-759x602 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

Towards the main court the two central pieces of the winery open up and affords the visitors an insight into the barrel cellar and the fermentation tower. The new mainbuilding with socketzone has been built of brownred colored insulating concrete which forms a chromatic unit with the bordering cemetery consisting of porphyrstones as well as the porphyrcliff of the Sirmianer hill. The convolution on the bottom side of the shingle follows the static forcelines and creats a braced surface lika an origami. The barrel cellar it´s placed into the court lika an overdimensional case of wine, according to this it?s a wooden structure.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-08-759x605 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar


Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-11-759x560 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

Markus Scherer Architekt:

Nals is located at the bottom of the “Sirmianer” hill embedded in a scenery of wine and fruit. The porphyry walls of the mountain ridge break through this grapelandscape and form with their dark brownred colour a strong contrast to the lovely scenery of wine.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-14-759x529 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar


Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-15-759x511 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

Over the years, the winery grew into a random pattern building-agglomerate. The desire to merge the two places of production “Margreid” and “Nals” and to expand the wine production in Nals requires an advance in the capacities considering the oenological sophisticated processing of the grapes.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-16-759x576 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

The new arrangement of the functions has been put into practice through the realization of a new head end structure for the delivery and cellaring of the grapes with an adjoining vinification tower, a large new underground cellar, as well as a new barrel cellar into the court and a spanning far cantilevering roof panel. The two central parts of the winery open up towards the main court and provide the visitors with an insight into the barrel cellar and the vinification tower.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-17-800x1200 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

The new main building with a socket zone is built up of brown red colored insulating concrete, which forms a chromatic unit with the bordering cemetery consisting of porphyry stones as well as the porphyry cliff of the Sirmianer hill. The convolution on the bottom side of the shingle follows the static forcelines and creates a braced surface like an origami.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-20-759x512 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

The barrel cellar is placed into the court like an oversize case of wine, according to this it is a wooden structure. The new materials are left naturally, so they blend harmoniously into the overall setting and thus correspond with the basic ideology of the product manufactured: independent, honest and authentic.

Winery-Nals-Margreid-By-Markus-Scherer-©-Bruno-Klomfar-02-759x515 Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

Project Data:

Project name: Winery Nals Margreid
Location: Heiligenberger Weg, 2, 39010 Nals, Bozen, Italy
Coordinates: 46.538832, 11.203973
Type: Winery
Project Year: 2011

The people:

Client / Owner / Developer: Kellerei Nals-Margreid
Architects: Markus Scherer Architekt – Summer Promenade 10 39012 Merano Italy
Construction Supervisor: Markus Scherer, Büro Weiss
Collaborator: Heike Kirnbauer
Structural Engineering: Büro Weiss
Safety Coordinator: Büro Weiss
Electrical and Domestic Engineering: Energytech
Description: Courtesy of Markus Scherer
Images: © Bruno Klomfar

Location Map:

Related Posts:

Winery Nals Margreid / Markus Scherer
Reader Rating 4 Votes
7.2

Post's Gallery:

Send this to friend